ŞIRNAK / MERKEZ - Balveren Mustafa Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Şırnak Üniversitesi/İlahiyat Fakültei/Temel İslam Bilimleri/Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın İbrahim BAZ hocamız okulumuzu ziyaret ettiler. Öğrencilerimizle "DEĞERLER" eğitimi konusunda başta ahlak olmak üzere, eğitim öğretimin insan yaşantısındaki yeri ve önemi,Erdem ve genç olmanın taşıdığı anlam gibi konularda istişarelerde bulundular. Okulumuz öğretmenleri ile de bir araya gelen sayın hocamızın değrlendirmeleri ilgi ile izlendi.

Nis

Okulumuz son sınıf öğrencilerine yönelik "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin" tanıtımı amacıyla bir seminer çalışması icra edildi.İl Jandarma Komutanluğımız ile Karakol Komutanlığımızın alanlarında uzman ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma öğrencilerimiz tarafından ilgi ile izlendi.

Nis

ÇEDES(Çevreme Duyarılım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında tarihi ve kültürel değerlerimizle buluşmak üzere okulumuz öğrencileri öğretmenlerimizin rehberliğinde bir gezi programı icra edildi.Cizre ilçemizde yer alan Mem u Zin Türbesi,Hz.Nuh Türbesi,İsmal ebul-iz el cezeri Türbesi,Kırmızı mederese,Mehmet Ağa Konağı,Cizre El Sanatları Müzesi,Ulu Cami, Bırca Belek ile Cizre Seyir Tepesi(Cizre Terası) gibi çok değerli ibadethane ve tarihi alanlar bu kapsamda ilgi ile gezme ve göre olanağı sağlandı

Mrt

İlimiz Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okulumuz öğretmen ve öğrencilerine dönük "Siber Suçlarla Mücadele ve Alınması Gerken Tedbirler" konulu bir seminer çalışması icre ediledi.Yapılan çalışma ilgiyle izlendi.

Mrt

Çevreme Duyarlıyın Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik bir konferans icra edildi. Şırnak Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü/Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Dr. Ruhullah ÖZ tarafından "Allah İnancı" temalı konferansı öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ilgi ile izlendi.

Şbt

Öğrencilerimizin usulüne  uygun bir ortamda Kur'an-ıKerim okumalarını sağalamak amacıyla hazırladığımız Kur'an-ı Kerim okuma sınıfının açılışı yapıldı. Yeni sınıfımızın açılışına İl Müftümüz Sayın  Ahmet DİLEK Beyefendi ile Beldemizin cami imamları da katılım sağladılar.Açılış sonrası İl Müfütümüz öğrencilerimizle eğitim öğretim konulu bir sohbet icra ettiler

Şbt

Hedef YKS-2024  Projesi kapsamında İlimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne bağlı Rehber Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize dönük "YKS sisteminin genel özellikleri ile Verimli Ders Çalışma Teknikleri - Stres ile Baş Etme Teknikleri " hakkında seminer çalışması icra edildi.

Ock

Üç ayların başlamasıyla birlikte okulumuzda REGAİP KANDİLİ öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile bir program gerçekleştirildi. ÇEDES(ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM) Projesi kapsamında  organize edilen etkinlik  İlimiz Müftülük proje koordinatörü Eyyüp ZEREK hocamızın sunumları ile icra edildi.

Ara

ÇEDES projesi kapsamında okulumuz öğrencileri öğretmenlerimizin rehberliğinde Şırnak Üniversitesine  bir dizi ziyaret ve istişarelerde bulundular

Ara

Okulumuzda ÇEDES projesi “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum ” kapsamında İl Müfütülüğümüz İmamlarından HALİL KAYRAN hocamız tarafından öğrencilerimize dönük "AHLAK VE İMAN" temalı bir konferans çalışması icra edildi.

Kas

Okulumuz toplantı salonunda "BİLİM SÖYLEŞİLERİ" kapsamında Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademisyenleri tarafından "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler günü öğretmen ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile icra edildi

Kas

Okulumuzda ,Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Ebediyete İntikalinin 85.Yıl Dönümü Anma Programı İcra Edildi.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yapılan coşkulu bir törenle kutlandı

Ekm

Şırnak Yeşilay Derneğinde gönüllü olarak çalışan Rehber Öğretmenlerimiz tarafından okulumuz öğrencilerine dönük zararlı maddelerle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı